Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвети при покупка на 156 2.5 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвети при покупка на 156 2.5 V6

Колеги, след като BMW 3-ка безмилостно ми отне в катастрофа Алфата (1.8 Т.С.) започнах ново търсене, което вече трети месец е без резултат. Изключително съм подмамен от 2.5 V6-ака, но досега никога не съм имал допир до кола с такъв мотор. Ако може няколко съвета при покупка (оглед) на такъв, колко им е разхода и т.н. Благодаря предварително.

Ами за разхода - малко повече от на 1.8 TS 16 клапанов. За извънградско разликата ще е незначителна ,градско ще е по голяма. А иначе какво да гледаш - едно от важните неща е дали е обслужвана редовно , дали са сменяни ремъци ролки на 90 хил км. Тези мотори от това което съм чел най-често си заминават точно поради тези причини. Карай виж дали се държи добре и каквото можеш повече научи за конкретната кола предварително. Какво и кога е сменяно , какви предишни проблеми е давала и как са отстранявани.
    П.П. Имай на впредвид , че като я вземеш само ангренажния комплект е над 500 лева без труда. Хубаво е да се смени и водната помпа и тя е над 120-150 лева. Та приготви едно минимум 1500 да ти останат след покупката. Ама както знаем и по 16 клапановия туин спарк не е ефтино , а там даже ремъци се сменят по често- така че няма нищо плашешо. Това е мое мнение де!
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
      Та приготви едно минимум 1500 да ти останат след покупката.
      Точно - ако искаш да караш кола....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Точно - ако искаш да караш кола....
        Аз като го написах тва в темата за 164ката турбо и ме оплюха че не съм познавал парите
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Е 164 е по-стар модел... и някои хора си мислят, че и с топ модификацията му ще минават йофтинко.
          Не става.
          Изобщо има си класове коли с които да се минава евтино.
          Колегата да си приготви и суми за ежегодна поддръжка на окачването, че си знаем всички пътищата.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Водната помпа задължително при смяната на агренажа че ако протече после ... двоина работа двоино мангизи ... успех
            Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
            Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Първоначално публикувано от Tifozza Покажи съобщение
              Водната помпа задължително при смяната на агренажа че ако протече после ... двоина работа двоино мангизи ... успех
              Абсолютно, аз затова я включих към смяната на консумативите след покупка. Поне аз така направих с ГТВ-то , ама се поовлякох и сложих още Q2 и нов съединител
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от Tifozza Покажи съобщение
                И по възможност, помпата с металната перка, че пластмасовата много я плюят......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                  Абсолютно, аз затова я включих към смяната на консумативите след покупка. Поне аз така направих с ГТВ-то , ама се поовлякох и сложих още Q2 и нов съединител
                  Е ти доволно си се поовлякъл
                  Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
                  Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Колеги, днес бях на оглед и мн се замислям. Колата е '99 година, на 200к, но като изключим няколко забележки по интериора е много запазена. има севизна книжка, но тъй като беше на италиански , нищо не разбрах. Продавачът ми каза, че ремъци и ролки са сменяни на 100к, следователно смяната им би била задължителна. Единственото нещо, което ме притеснява е, че в момента на запалване от ауспуха излизаше малко повече дим от колкото е нормално. След като я покарах малко, дима изчезна. Може ли някакво мнение. Благодаря.

Comment

Първоначално публикувано от red_bastard Покажи съобщение
                      Колеги, днес бях на оглед и мн се замислям. Колата е '99 година, на 200к, но като изключим няколко забележки по интериора е много запазена. има севизна книжка, но тъй като беше на италиански , нищо не разбрах. Продавачът ми каза, че ремъци и ролки са сменяни на 100к, следователно смяната им би била задължителна. Единственото нещо, което ме притеснява е, че в момента на запалване от ауспуха излизаше малко повече дим от колкото е нормално. След като я покарах малко, дима изчезна. Може ли някакво мнение. Благодаря.
                      Това с дима да не те тревожи и моята е така. Незнам на какво се дължи, но е нормално. Забелязал ,че е същото и при други (бензинови)коли които са с повече цилиндри под капака, вкл. и чисто нови такива.
                      Aз моята като я купувах също ми направи впечетление това... Става дума за нормале цвят дим ,не някакъв ,черен или сивосин.
                      Last edited by Galeano; d.m.y г., 16:14.
                      sigpic Alfasud/156 1.8ex
                      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Мисля си, че може би е така защото не е била палена от 3седмици и нещо е останало по джигателя и изпускателната система, което е трябжало да бъде продухано.

Comment

Първоначално публикувано от red_bastard Покажи съобщение
                          Мисля си, че може би е така защото не е била палена от 3седмици и нещо е останало по джигателя и изпускателната система, което е трябжало да бъде продухано.
                          Не мисля ,че е това. Остави я да работи на място по дълго време и ще видиш ,че през интервали от време на време ще си пропушва. Един приятел казва ,че се чистили катализаторите така.
                          sigpic Alfasud/156 1.8ex
                          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Пич имам такава Алфа 156 2,5 в6 тази кола въобще няма икономичност при нея гори извън градцко 10 и в града 20л.на 100км при ръчка в града скача на 25 а извън града 12л.на 100км така че си прави сметка ако можеш да издържиш на този разход начи е точната кола за теб.А за обслужване със сичките му консомативи е 1000лв.

---------- Post added at 20:24 ---------- Previous post was at 20:11 ----------

Няма как да караш 200коня кола и да ти дава 6л.-100км разход и 6 цилиндара бензин. Дори 1.6тс не дава 6л. разход на 100км.

Comment

За горивото, че ще гори повече ми е ясно. А можеш ли да кажеш с другите консумативи как е - напр. износва ли по-бързо гуми; влияе ли тежеста на двигателя върху окачването по отношение на по-бързо чупене и др. такива.

Comment

Working...
                              X